Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bevezetés...

2014.01.24

 

BEVEZETÉS…

 
Egy lány…
Egy háború…
Egy szerelem…
Élet vagy halál?
 

A 3. világháború… Szörnyű, katasztrofális, kegyetlen kitörése… Egy lány szemszögéből… Akit (mivel minden egyes emberéletre szükség van) besoroznak katonának. Hova süllyedhet még a világ? 
Femer (ejtsd: fémer) Anna ebben a világban nőtt fel… Nem mondanám azt, hogy már a születése óta háború volt csak annyit hogy már mindenki erre készült. Ki gondolná, hogy az emberiség annyira lesüllyed, hogy akár 8 éves kis gyerekeket is elküldi háborúba? Kemény 15 év alatt elkészülnek a fegyverek tömkelegei. Még egy év és már meg is keresték az okot, hogy háborúzzanak, hogy mégis kinek a nemzete a legerősebb.  Hogy lehet egy ilyen kis kérdés miatt több millió emberéletet kiontani? Egy maradt az életben maradás… Anna senki másra nem számíthatott csak saját magára apja meghalt egy küldetés során, mivel kém volt és leleplezték, ennek következménye az volt, hogy nyilvánosan felakasztották. Anya meg megbolondult. Mindenben próbált neki segíteni, de nem sikerült… Bár még most is van benne egy kis remény, hogy hátha rá jön, hogy ez így nem jó. Öccse eleven gyerek… Mindenkit megmosolyogtat. Nem tudja, hogy az apja meghalt csak annyit tud az egészről, hogy még küldetésen van. Sajnos már a mennyekben végzi szolgálatait. Femer Bence 8 éves és kegyetlenségből már ő is közlegény. Anna akár az életét is feláldozná a kis öccséért. Persze nem mondom azt, hogy igazán jó testvérek… Veszekednek, verekednek, de ez általában minden testvérpárnál ilyen. 
Egy fiú… na, róla inkább nem is mesélek. 
Halál… Nem is gondolnánk milyen közeli élmény egy katonának… Annának és Bencének el kell tűnniük Magyarországról, mert már senkibe sem bízhatnak. 
Ez az ő történetük… vagyis inkább Annáé…
„Láttam, ahogy lecsorog a vér a homlokán… a seb, ami már a vértől most már nem is látszik egy 1 cm átmérőjű lyuk. Nem ismertem mégis lecsordult egy könnycsepp az arcomon. Egy dologjárt a fejembe: Bence el kell mennünk!”

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.